Gå vidare till innehållet
B-Flex lanserar unik textiltransferfolie för softshell-plagg

B-Flex lanserar unik textiltransferfolie för softshell-plagg

Under mässan Sign&Print Connect lanserade B-Flex den nya textvinyl-serien BF Windstop. En unik textiltransferfolie speciellt framtagen för softshell-plagg.

Softshell är en fibertyp med en mycket speciell finish som normalt är väldigt svår att trycka på. Den är gjord av polyester och värmepressning kan också orsaka färgmigrering.

Fram till idag fanns det ingen textiltransferfolie för denna typ av plagg. För att en textiltransferfolie ska fungera ordentligt på den här typen av plagg, måste den kunna bindas fast vid låg temperatur för att ta tag i Softshell-plagget.

BF Windstop är designad specifikt med dessa egenskaper, med ett helt nytt lim, som kan garanterat håller över tiden.

Med en låg appliceringstemperatur på bara 110°C i bara 8 sekunder är den här folien perfekt för att dekorera vattentäta jackor, hattar, skor och andra syntetiska fibrer med grafik och logotyper. Folien är helt opak tack vare den inbyggda barriären. Detta gör att du kan skriva ut ljusa färger på mörka textilier och förhindrar också färgmigrering på sublimerade plagg.

BF WINDSTOP är lätt att arbeta med och finns i sju fantastiska färger: vit, fyra fluorescerande färger, silver och guld.

Det här en bara en i raden av helt unika nya produkter som nu lanseras av B-Flex tillsammans med nya reflexfolier och världens tunnaste sublistop transferfolie för sublimerade plagg, Sublistop 80. Folierna som utvecklas och tillverkas i Italien har alltid korta presstider vid låga temperaturer, säger Markus Ryberg, Vd på Signtools.

Vi är därför extra glada att erbjuda kvalitetsprodukter från B-Flex. B-Flex tillverkar innovativa, otroligt spännande och prisvärda produkter för textiltransfer och vi har över 30 färger på lager, fortsätter Markus Ryberg.

Signtools.se erbjuder maskiner, material och verktyg. Handplockade produkter för grafisk produktion.

För mer information kontakta:

Markus Ryberg, Vd på Signtools / AddExport Sweden AB
markus@addexport.com
054-444 2851

Föregående artikel Signtools visade frigolitskärare, 3D-skrivare och textiltransferfolie på digital mässa
Nästa artikel Nyhet! BF Print Nylon - Printfolie för värmetransfer på nylon