Gå vidare till innehållet
Viktig information om sommartider. Vi har semesterstängt för leveranser till och med 2 augusti. Trevlig sommar!
Viktig information om sommartider. Vi har semesterstängt för leveranser till och med 2 augusti. Trevlig sommar!
Obelisk Foam Plotter visas på Sign & Print Scandinavia

Obelisk Foam Plotter visas på Sign & Print Scandinavia

Generalagenten AddExport hade med sig sin trogna frigolitskärare; Obelisk Foam Plotter. Dessutom visade man upp den kommande modellen Obelisk Next och intresset var stort, både för maskinen och det nya skivmaterialet PrintFoam, extruderad polystyren (XPS).

– Vi har tidigare haft skivmaterialet SignFoam, expanderad polystyren (EPS), men nu har vi även hittat PrintFoam i vitt. Det är väldigt speciellt, eftersom att det annars bara går att hitta färgat och med vitt kan man UV-printa direkt på skivorna, berättar Magnus Haugerud, försäljningschef på AddExport.

– Det är ju något som de flesta inte har sett tidigare, så det blev en riktig snackis.

Med det nya materialet visade man upp exempel på olika typer av konturskurna ljusskyltar och hederliga skyltar i frigolit.

– Det är en kul maskin och vi ser ett otroligt stort intresse för att enkelt kunna tillverka ljusskyltar och 3D-skyltar, berättar Magnus Haugerud.

– Med Obelisk Foam Plotter kan alla tillverka profilbokstäver, även företag som inte har fräsmaskiner eller metall produktion. Maskinen tar liten plats och passar hos alla skyltföretag och monterbyggare.

Den nya modellen kommer med ny, uppdaterad programvara som gör den snabbare och smartare. Dessutom framhåller Magnus att Next även tar tjockare skivmaterial; upp till 140 mm. 

Föregående artikel Ny förpackningsstorlek på SignFoam
Nästa artikel Obelisk Foam Plotter vinner pris som årets bästa skylt- och expoprodukt