Gå vidare till innehållet
5 fördelar med 3D-print av profilbokstäver och skyltar

5 fördelar med 3D-print av profilbokstäver och skyltar

3D-printing är den kostnads- och tidseffektiva produktionstekniken som vi ser blir allt vanligare inom alla typer av branscher, och vi fattar verkligen varför! Inom skylttillverkningsbranschen ser vi att den används för många olika typer av saker, men något tekniken passar helt suveränt till är profilbokstäver. Företaget Styles Werbetechnik i Tyskland sänkte sina produktionskostnader för profilbokstäver med hela 30%, bara genom att börja 3D-printa. Nedan kan du läsa om deras resa in i 3D-printingens värld och hur de gjorde sig mindre beroende av leverantörer. Trevlig läsning! 

3d-skrivare från Tractus3D hos Styles

3D-print av profilbokstäver minskar produktionskostnaden med 30%

Styles Werbetechnik är ett tyskt skylttillverkningsföretag. Utöver det klassiska produktsortimentet av reklamskyltar, fordonsdekor, foliebokstäver och carwrap, textiltryck och broderier, är de särskilt inriktade på konstruktion av utomhusreklamsystem; som pyloner, pelare och profilbokstäver.

De levererar de inte bara till slutanvändare, utan förser även sammarbetspartners på marknaden med egenproducerade produkter.

Med den nuvarande tillväxten kommer deras team att växa över nuvarande 21 anställda på de olika avdelningarna på kort tid. En expansionsbyggnad färdigställdes 2019 och ytterligare en ny byggnad är nödvändig och i den slutliga planeringsfasen.

Du kan även läsa om kundcaset om Styles Werbetechnik på Tractus3D. 

3d-printad profilbokstav, belyst skylt

Utmaningen för Styles Werbetechnik

Profilbokstäver är en av fokuspunkterna för Styles Werbetechnik. Profilbokstäverna finns i alla möjliga storlekar, former och material. De är vanligtvis gjorda av aluminium eller plast, kan vara målade eller omålade, och kommer med eller utan belysning. De finns med andra ord i en mängd olika mönster, former och material. Så Styles letade efter en allround lösning.

Framtidssäkert system

För att hjälpa sina kunder på bästa möjliga sätt ser Styles Werbetechnik det som sin uppgift att göra sig så oberoende som möjligt av leverantörer av färdiga produkter. Därför behövde de ett framtidssäkert system som gör det möjligt för dem att tillverka profilbokstäver i olika tjocklekar, former och material, och om möjligt göra det med en enda produktionsmetod.

Att kombinera kunskapen

Efter en grundlig utvärdering, växte 3D-print fram som en framtidssäker och modern lösning. Eftersom det tyvärr bara finns lite information tillgänglig på marknaden om enheter, material och faktiska möjligheter, bestämde vi oss för att ta oss an projektet tillsammans med Tractus3D och deras lokala återförsäljare i Tyskland. Detta gjorde att vi fick bra support, kort och snabb kommunikation, samt snabb och bra materialförsörjning. Detta var viktigt för oss för att säkerställa att vi skulle göra rätt val för framtiden.

utskrift av 3D-printad profilbokstav

 

Lösningen för Styles Werbetechnik

För att säkerställa att 3D-print var rätt väg framåt startade en test fas med en mindre 3D-skrivare; Tractus3D T1250. Det stod snabbt klart att de första initiala testerna, efter några timmars 3D-konstruktion, utskrift och materialtestning, var lyckade och att de första profilbokstäverna kunde installeras.

Med testerna eftersträvades och uppnåddes högsta möjliga standard vad gäller finishen och själva materialen. Detta hjälpte till att marknadsföra 3D-printade skyltar och 3D-printade profilbokstäver och stärka förtroendet för den nya produkten på marknaden.

Obegränsade möjligheter

Skrivarna från Tractus3D är obegränsade vad gäller design och tillverkning av profilbokstäver. Svåra former, seriffer, skarpa vinklar eller andra designelement kan enkelt realiseras. Där konventionella produktionsprocesser snabbt når sina gränser, till exempel börjar djupen vanligtvis på 60 mm. Medan 3D-print enkelt kan produceras med 30 mm djup. Skyltarna kan även tillverkas belysta utan att behöva fräsa i dyr akrylplast. Eftersom 3D-skrivarna inte behöver övervakas under printprocessen, kan de även köras på natten och på helgerna, vilket gör att produktionstiden blir mer effektiv, snabbare och maskinerna utnyttjas bättre.

5 fördelar med 3D-print av profilbokstäver

Kostnadsfördelar och vinstgenerering spelar förstås en stor roll för alla företag. Med 3D-printade skyltar och profilbokstäver ser Styles Werbetechnik följande fördelar:

  1. Minskad personalkostnad: 3D-skrivarna från tractus3D går av sig själv och orsakar, förutom de vanliga driftskostnaderna, minskad lönekostnad i produktionen jämfört med traditionella produktionsmetoder.
  2. Materialkostnad/hållbarhet: kostnaderna är betydligt lägre, på grund av det lägre baspriset på materialet och dessutom minskar materialspill till nära 0% vilket är helt unikt ur ett hållbarhetsperspektiv. Väljer man dessutom ett filament av återvunnet material blir miljövinsten ännu större.
  3. Tidsbesparande: 3D-skrivare från Tractus3D är professionella maskiner, designade för att användas 24/7, vilket innebär att skrivaren kan vara i drift både dag och natt och på helger. Utan att en operatör behöver närvara.
  4. Beroende på figur och form kan vi erbjuda kunderna 3D-printade skyltar och profilbokstäver cirka 30% billigare än tidigare.
  5. ROI (Return of Investment) är mycket snabbFör Styles Werbetechnik betyder detta att 3D-print är vägen framåt och är en framtidsorienterad och kostnadsbesparande produktionsprocess.

Du hittar hela vårt utbud av 3D-skrivare för utskrifter i större format och 3D-printers för skylttillverkning och print av profilbokstäver här.

 

Föregående artikel Guide: Hur du använder våra verktyg för att få en effektivare produktion!
Nästa artikel Guide till att börja 3D-printa profilbokstäver och skyltar