Gå vidare till innehållet
Viktig information om sommartider. Vi har semesterstängt för leveranser till och med 2 augusti. Trevlig sommar!
Viktig information om sommartider. Vi har semesterstängt för leveranser till och med 2 augusti. Trevlig sommar!
Signtools ställer ut på branschens största mässa, Sign&Print Scandinavia 19-21 september

Signtools ställer ut på branschens största mässa, Sign&Print Scandinavia 19-21 september

Signtools kommer att ställa ut på Sign&Print mässan i den största montern vi någonsin haft! 19-21 september går den av stapeln på Kistamässan och ni hittar oss i monter B:30.

Mässan är branchens största och på den kan du nätverka med kollegor, konkurrenter, fackfolk, leverantörer och kunder. Här kan du läsa mer om mässan.

Här kommer en kort intervju som mässarrangören AGI gjort med oss:

Singtools visar 3D-printade skyltar och tillverkning av frigolitskyltar i sin monter. Dessutom blir det Sverigepremiär för ett nytt monteringsbord från CWT och PVC-fria DTF- och HTV-transfer.

– Vi tycker att det är ”Gör skôj”, som vi säger i Karlstad, att träffa våra kunder och få erbjuda möjligheten att enkelt kunna ta del av våra produktnyheter och lösningar. Vi ser fram emot massor av besökare, spännande möten med nya och gamla kunder och kollegor i branschen, säger Markus Ryberg, VD på Signtools.

Signtools erbjuder maskiner, material och verktyg till företag som jobbar med grafisk produktion. De beskriver sitt utbud som handplockade och hållbara produkter som de känner lite extra för.

– Vi kommer att visa 3D-utskrifter av skyltar i vår monter och tillverkning av frigolitskyltar. Dessutom kommer vi att presentera de senaste nyheterna inom DTF- och HTV-transfer från B-Flex. Om du är intresserad av att kunna erbjuda unika lösningar till dina egna kunder eller om du är nyfiken på kostnadseffektiva produktionsmetoder för tillverkning av profilbokstäver och skyltar, rekommenderar vi starkt att du besöker oss på mässan och pratar med oss.

Det bjuds på en Sverigepremiär hos Signtools, nämligen av monteringsbordet CWT Premium 1730 för laminering, montering och skärning. Enligt tillverkaren har man lyssnat på marknadens behov och därför utvecklat en modell till ett attraktivt pris och med ett bredare format som kan rymma materialbredder upp till 165 cm. Bordet är utrustat med ergonomiska funktioner såsom ljusbord, integrerade lösningar för skärning och trimning, samt elektrisk höjdjustering. Allt för optimal funktionalitet och en bekväm arbetsmiljö.

Dessutom tar 3D-skrivare i SE-serien från nederländska Tractus 3D plats i monter. Professionella 3D-skrivare som har utskriftsmöjligheter på 1 meter i diameter och 2,2 meter på höjden som kan producera stora och imponerande detaljer, till exempel skyltmaterial. De senaste nyheterna inom DTF- och HTV-transfer från italienska B-Flex visas också. Det handlar om PVC-fria produkter som möjliggör textiltryck på olika material.

I våras vann Signtools brons i Fespa Awards för scendesignen till operan Aida på Wermland Opera. De fick priset i kategorin ”Non printed signage” för pelare som skulle efterlikna stenar med hieroglyfer. Pelarna tillverkades i materialet SignFoam med en frigolitskärare från Obelisk. Med sig till mässan tar Signtools nya modellen Obelisk NEXT 23 och programvaran SignCutDraw som har ett nyutvecklat verktyg för att underlätta design och skärning av frigolitskyltar.

 Vilket är ditt tydligaste minne från tidigare Sign&Print-mässor?

– Det är alltid en positiv stämning med många besökare på plats och alltid med ett intresse och lyhördhet för att lära sig mer, säger Markus Ryberg.

Magnus Haugerud & Markus Ryberg på Signtools

Signtools grundare, Magnus Haugerud och Markus Ryberg, ser fram emot att ha ”gör skôj” på Sign&Print Scandinavia.

Nytt monteringsbord CWT 1730 Premium

Monteringsbord från CWT som visas på en svensk mässa för första gången.

Frigolitskärare Obelisk NEXT

Frigolitskäraren NEXT från Obelisk skär precist och ljudlöst med hjälp av en värmetråd, helt utan lukt eller rök.

3d skrivare for stora utskrifter

Varför inte 3D-printa skyltmaterialet? Signtools visar hur det kan gå till med 3D-skrivare från Tractus 3D.

Läs hela intervjun här. 

Föregående artikel Nyhet - värmepressar från Press-X PRO
Nästa artikel Signtools vinner brons på FESPA Awards för bästa skylt