Gå vidare till innehållet
Signtools vinner brons på FESPA Awards för bästa skylt

Signtools vinner brons på FESPA Awards för bästa skylt

Signtools från värmländska Karlstad erbjuder maskiner, material och verktyg för grafisk produktion.  

Signtools har belönats med bronset i kategorin bästa Non-Printed-Signage på den internationella branschmässan FESPA, som anordnades i München i slutet på maj. Priset går till deras bidrag ”3d-skylt – scenografi Aida”.

Magnus Haugerud (i mitten) tar emot priset på Fespa Awards
Magnus Haugerud (i mitten) tar emot pris på Fespa Awards

Scenografin för operan Aida på Wermland Opera i Karlstad inkluderade påhittade hieroglyfer i stenimitation tillverkade i frigolit med hjälp av frigolitskäraren Obelisk Foam Plotter. Den genomfördes med gediget efterarbete av produktionsteamet, med design skapad av Linus Fellbom på Wermland Opera och originalproduktionsfiler från Anders Ahlzén på Hammarö Tryckeri.

 

För att skapa en imponerande scenografi använde Signtools SignFoam, ett frigolitmaterial, och Obelisk Foam Plotter, en frigolitskärare som skär med varm tråd, för att skära ut 75 paneler av 20 mm tjocklek. Produktionsteamet monterade därefter dessa paneler på 6 pelare av aluminiumramar klädda med 5 mm kanalplast. Varje pelare mätte hela 6,5 x 1,9 meter. För att ge en realistisk steneffekt blandades färg och sand som applicerades på ytan, som sedan förstärktes med mörkare färger för att skapa patineringseffekter.

"Vi är otroligt glada över denna utmärkelse, som visar på den omfattande bredden av möjligheter inom frigolitskärning, både för skylttillverkning och för riktigt cool scenografi", säger Markus Ryberg, VD på Signtools. 

”Vi är så stolta över att ha varit en del av detta äventyr, där vi förvandlade frigolit till en scenografi för operan Aida tillsammans med Wermland Opera och Hammarö Tryckeri. Resultatet blev imponerande", tillägger Markus Ryberg.

För mer information kontakta oss.

Föregående artikel Signtools ställer ut på branschens största mässa, Sign&Print Scandinavia 19-21 september
Nästa artikel Nyhet - DTF-folie från B-Flex