Gå vidare till innehållet
Viktig information om sommartider. Vi har semesterstängt för leveranser till och med 2 augusti. Trevlig sommar!
Viktig information om sommartider. Vi har semesterstängt för leveranser till och med 2 augusti. Trevlig sommar!
Signtools släpper 3 nya och 3 gånger så snabba 3d-skrivare från Tractus3D

Signtools släpper 3 nya och 3 gånger så snabba 3d-skrivare från Tractus3D

Signtools från värmländska Karlstad erbjuder maskiner, material och verktyg för grafisk produktion. Nu lanserar Signtools en ny och uppgraderad serie av professionella 3d-skrivare med stor byggvolym från Holländska Tractus3D.

Nya SE-serien

SE-Serien är tre nya 3d-skrivare för riktigt stora utskrifter från Tractus3D. Storformatskrivare med fokus på riktigt snabba 3d-print med stor byggvolym, hög utskriftskvalitet och användarvänlighet.

 

Den nya SE-serien har ett aktivt värmeskåp för filamentet utrustad med sensorer, som inte bara mäter om du har tillräckligt med filament innan ett nytt jobb startas, utan som även håller filamentet i perfekt skick.

3d-printhuvud med antivibrationsteknik

Det nya SE-printhuvudet med ”Direct Drive Dual Gear”-teknik har en antivibrationsfunktion för att få snabbare och mer jämna print, tekniken kan liknas hur ett par "brusreducerande" hörlurar fungerar. Vibrationsreduceringen mäter vibrationerna i printhuvudet och dämpar dessa, vilket möjliggör helt nya printhastigheter för 3d-print.

3d-skrivarna är utrustade med stor pekskärm för ökad användarvänlighet

Operatören styr nya SE-skrivarna med hjälp av en smart 7 tum surfplatta. Detta möjliggör mobilt arbete runt skrivaren. Det går även att få skrivarna med en fast monterad 15 tum pekskärm, som tillval.

Det finns en kamera monterad i skrivaren som för att kunna övervaka print i realtid även när inte operatören är på plats.

Förutom höghastighetsutskrifter, som nu är upp till 3 gånger snabbare, gör detta de nya 3d-skrivarna i SE-serien från Tractus3D till ett självklart val för storformatsutskrifter. Den lite lägre modellen T2300SE riktar sig framför allt till de företag som inte har behov av bygghöjden men som ändå vill ha tillgång till den stora printplattan på hela 1 meter i diameter, vilket är perfekt till exempel för utskrifter av flera delar samtidigt eller för profilbokstäver, säger Markus Ryberg, VD.

SE-serien lanserades på FESPA mässan i Berlin och de finns nu redo för leverans, fortsätter Markus Ryberg.

Tre nya modeller av professionella 3d-skrivare

Nya SE-serien 3d-printer från Tractus3D

SE-serien består i tre nya modeller som alla är utrustade med det nya SE-printhuvudet. Alla modeller använder 1,75mm filament och kan utrustas med valfritt munstycke från 0,4 till 1,8mm. Hastigheten är upp till 600mm/sek. Med en XYZ upplösning på 20, 20, 50 mikrometer och med en lagerupplösing mellan 1400 och 50 mikrometer beroende på munstycke.

T3500SE - vår största 3d-skrivare

Byggvolym 1 x 2,2 meter

Läs mer om T3500SE

T3000SE

Byggvolym 1 x 1,55 meter

Läs mer om T3000SE

T2300SE

Byggvolym 1 x 0,92 meter

Läs mer om T2300SE

Läs mer om våra 3d-skrivare och se alla modellerna här.

För mer information om 3d-skrivare kontakta:

Markus Ryberg, VD
markus@signtools.se
054-400 5040

Läs mer om nyheten på 3dp.se- 3d-skrivare från Tractus3D - Tre gånger så snabbt med nytt skrivhuvud

Föregående artikel Signtools lanserar monteringsbord från CWT Worktools
Nästa artikel Vi välkomnar 12 nya reflex-folier till vårt sortiment!